Novosti

Novigradski Wine & Walk by the sea

autor: Tomo Jakopović

Posljednja subota u listopadu bila je pravi pokazatelj lijepe jeseni, sunčan i topao dan kao stvorena za užitak uz četvrti novigradski Wine & Walk by the sea.

Turistička zajednica Novigrad-Cittanova okupila je vinare i ugostitelje koji su svoje proizvode predstavljali na deset kilometara dugoj ruti Wine & Walk by the sea. Na sedam punktova posjetitelji su imali priliku kušati vina, rakije i gastronomske specijalitete. Preko 400 šetača obišlo je vinograde, maslinike i druge zanimljive destinacije uz more uživajući u pogledu na grad i njegove stoljetne zidine.

Na prvoj točki puta kušala su se vina Morena Ivančića uz bakalar I inćune koje je pripremio Restoran Sergio. Na sljedećoj točki uz vina vinarije Stancija Fava kušali su se panin s pečenom svinjetinom i kremom od tartufa koje su pripremili članovi Konobe Nino. Brudet s palentom Restorana Kod Marice i Malvazija te pjenušac Giovanni Blanc & Rose Leonarda Palčića činili su spoj za treću točku šetnice.

Na pola puta uslijedilo je iznenađenje. Pitoreskno mjesto Dajla okupirali su plemići i plemkinje koji su uz pjesmu te ples nazdravljali s okupljenima uz čašicu rakije Šegon.

Dalje su šetače dočekali tanjuri izvrsnih istarskih pljukanca čuvenog novigradskog Restorana Half 8. Taj istarski specijalitet kušao se uz vina Ghira. Kobasice i kupus Restorana La Taverna i vina Demark, Malvazija i Rose bili su predzadnji slijed za kušanje. A na samom kraju ove manifestacije Pekara Ošo spremila je štrukolo s jabukama uz Muškat žuti i Teraneo vinarije P&P-Pervino.

Ipak, ni to nije bio kraj pa se druženje nastavilo uz kušanje burgera s biftekom.

Novigradski Wine & Walk by the sea pružio je šetačima zanimljivo iskustvo, lijepo provedeno vrijeme i upoznavanje s eno I gastro ponudom ovog kraja.

Područje sjeverozapadne Istre vrlo je atraktivno i u ovo doba godine uz sve boje jeseni, a prekrasna priroda bila je idealna za odmor i užitak.

Na kraju, nažalost moram ustvrditi da neki vinari ipak nisu dorasli ovakvoji manifestaciji te su ponudili svoja najlošija vina umjesto najbolja čime bi dodatno promovirali sebe kao i destinaciju.

Najčitaniji članci u ovoj kategoriji

Nova zvijezda na hrvatskom vinskom nebu
2022-01-18
otvaranja: 489
Dani smokava
2021-09-03
otvaranja: 264
7. Međunarodni salon prestižnih vina DECANTER 2021
2021-09-11
otvaranja: 170
Frankovka Miraz 2018. osvojila srebro na ocjenjivanju Mundus Vini
2022-03-11
otvaranja: 163

Najčitaniji članci drugih kategorija

WOW obilazak Šibensko-kninske županije
2022-04-28
otvaranja: 378
Saša Bernobić: Zašto volim malvaziju
2022-01-29
otvaranja: 311
Njegovo veličanstvo Ivan Enjingi
2021-07-05
otvaranja: 233
OH WINE Wine for the team
2021-05-31
otvaranja: 223