Vrhunsko Pjenušavo vino Kota 267 (chardonnay) 

 

100,00 kn

Proizvodi se tradicionalnom metodom od grožđa sorte chardonnay. Extra brut pjenušavo vino. Izražen voćni aromatski profil, sitnih brojnih, bockavih i živih mjehurića, visoke prodornije svježine. Prilično kremast pjenušac na nepcu, na završetku trajnoga voćnog okusa.

Temperatura posluživanja 8-10 Celzijevih stupnjeva.

Vrhunsko Pjenušavo vino Kota 255 (chardonnay i rajnski rizling) 

 

100,00 kn

Pjenušac Kota 255 proizvodi se od grožđa sorti chardonnay i rajnski rizling. Najljepše karakteristike ovih sorti istaknute su kroz harmonično perlanje svježih i voćnih aroma. U okusu fine, sitne i brojne perle popraćene čistim okusima voćnosti, aromama kvasca i lijepo uravnoteženom svježinom. Fin, jednostavan, precizan, izuzetan aperitiv. Idealno bi pratio morski izričaj svježe kamenice i osvježavajuće salate s plodovima mora lakšeg tijela, lagano začinjene jabučnim octom.

Vrhunsko vino Kota 267 Chardonnay

Sur lie 2018.

 

75,00 kn

Na nosu se isprepleće aromatika bijelog cvijeća, voća poput jabuke i breskve. U okusu je vino vrlo dopadljivo, elegantno, sadržajno obogaćeno ekstraktima koji ostavljaju živu, ali smirenu voćnost koja je prožeta mineralnošću te fino odmjereno bridi na jeziku. Školovano i precizno vino potpuno uravnoteženog okusa, pitko i svježe.

Temperatura posluživanja 6-8 Celzijevih stupnjeva.

Vrhunsko vino Kota 375 Sauvignon 2018.

75,00 KN

Na nosu dominiraju travnate arome uz bijeli papar. Djelomično izraženog intenziteta arome, za osobe koje nisu ljubitelji intenzivnih sauvignona kojem arome pršte iz čaše. U usnoj šupljini se ponavlja okus bijelog papra te ponešto aromatičnog bilja. Harmonično vino, okus i arome se idealno prate. Vino, lakšeg elegantnijeg tijela s osvježavajućom gorčinom na završetku.

Poslužiti na 6-8 Celzijevih stupnjeva.

Idealno se sljubljuje uz svježe školjke s aromatičnim salatama, lagano zakiseljene salate bez mliječnih dodataka lakše strukture.

©2019  V I N U M . I N