ICONIC

Oznaka Iconic označava najbolje od najboljeg u podrumu Lagena vinarije. Iconic vina školovana su posebno pažljivo, mikrovinifikacijskim postupcima kako bi sačuvala svoje najbolje osobine i svojstva te ih dodatno produbila vremenom u boci.

 

Za Iconic vina birano je isključivo najbolje grožđe idealne zrelosti s najboljih položaja Ilovčak i Fofunka. Dodatno je ručnom selekcijom odabrano isključivo najzdravije grožđe za školovanje u podrumu. Iconic se stvara u vinogradu, a ostvaruje u podrumu vinarije Lagena.

Škrlet Iconic 2019. 

Vino je svijetle, bistre slamnatožute boje zelenkastog odsjaja. Na nosu čisto, s cvjetnim i voćnim notama (livadno cvijeće, agrumi). Miris je sortno prepoznatljiv iautentičan. Na nepcu je suho, ekstraktno i srednje punog tijela sa 13,0% alkohola. Vinozne aromatike uz doziranu voćnost breskve, marelice , tropskog voća i zelene jabuke, djeluje izrazito pitko. Vino je uravnotežene strukture, intenzivno aromatično i puno reske svježine koja traje u gutljaju. Vremenom u boci dodatno će se harmonizirati, ali je preporučeno uživanje u vinu odmah i tijekom 2 do 3 godine nakon berbe.

 

Škrlet Iconic pristajati će uz, morsku ribu, tjestenine u bijelim umacima, jela od bijeloga mesa, mladim tvrdim sirevima, rižoto sa povrćem.

Cijena 70,00 kn

Cabernet S. Iconic 2017.

Vino je transparentno, jarke crvene boje s intenzivnim ljubičastim odsjajem. Naglašene su primarne arome u mirisu, floralni i voćni aspekti (ljubičice i crveno bobičasto voće,borovnice, kupine, višnja maraska). Također se osjeti i diskretna začinjenost (crni papar). Suho i srednje punog tijela s uklopljenim alkoholima (13,0%), vino je živahno i dinamično na nepcu. Svježina voćnih kiselina u balansu je sa sitnim taninom.

 

Osim mekane teksture, bez vidljivog utjecaja školovanja u drvenim bačvama (15 mjeseci), a sa začinsko-voćnim aromatskim profilom koji će se vremenom u boci dodatno uravnotežiti.

Preporučeno je uživanje u vinu odmah i tijekom 5 do 7 godina nakon berbe.

 

Najbolje će se sljubiti s jelima od divljači, mesnim okruglicama u umaku, pečenom teletinom, pernata divljač poput fazana, svinjetine sa žara. 

Cijena 73,00 kn

Rose Iconic 2018. 

Čisti Cabernet Sauvignon. Boja je nježna, prozračna, s odsjajem ružičastog. Svježe na nosu, voćno, s asocijacijom jagoda i ostalog nježnog, svježeg crvenog voća. Iako je u ustima suho, ostavlja ugodan osjećaj slatkoće, dugotrajnog je okusa. Srednjeg je tijela i s blagim, mekanim dodirom tanina koji mu daju malo čvrstoće. Lagano, pitko, svježe ljetno vino.

Pristajat će najbolje uz pečeno bijelo meso, špagete s bolognese umakom, pizze, jela sa roštilja. 

Cijena 66,00 kn

BAZNA LINIJA

Škrlet 2019.

Voćnog je, nježnog, svježeg i punog okusa. Ljetno osvježavajuće vino. Istaknute arome citrusa, banana, krušaka i bijelog cvijeća.

 

Odlično se slaže s bijelim mesom, tjesteninom, morskom ribom i plodovima mora, laganom kremastom juhom, mlade polutvrde sireve.

Cijena 47,00 kn

Cabernet S. 2017.

Vino je rubin crvene boje, elegantnog mirisa s ugodnom travnatom aromom i prepoznatljivim notama šumskog voća. Svježe, meko i dugotrajno vino s ugodnim finišom. U barrique bačvama provodi 15 mjeseci a karakteristične su arome šumskog voća, maline, borovnice, kupine i trešnje. Rekli bismo svježe vino za ljetne noći.

 

Cabernet S. dobro će odgovarati uz hladnog lososa, šunku, pečenu ribu, pečenu teletinu, janjetinu i svinjetinu.

Cijena 49,00 kn

Rose 2018. 

Čisti Cabernet Sauvignon koji se uzgaja na staroj vinogradarskoj poziciji Fofunka. Svježe je, lagano za piti, dugotrajnog okusa. Karakteristične arome jagode, maline, trešnje. Lagena vinarija godišnje proizvodi 3.000 boca ovoga vina.

 

Pristajati će uz pečenu piletinu, morsku ribu, bruskete, pizzu.

Cijena 45,00 kn

©2019  V I N U M . I N