Search
  • Vinum In

Casa Dante, komadić raja smješten u srcu Istre


U samoj unutrašnjosti Istre, u malom gradu Roču, smjestila se Casa Dante, vaša oaza za odmor i punjenje baterija. Šarmantna kuća za odmor nudi jedan od najljepših pogleda na istarski krajolik te se nalazi na Aleji Glagoljaša, spomeničkom kompleksu koji se proteže sve do Huma. Cvrkut ptica, jutarnja kava i zelenilo idealan su način kako započeti jutro i isplanirati posjet ostalim gradovima.

Na samim zidinama, uređena u starinskom štihu, Casa Dante može primiti i do šest ljudi. Kuća stara preko 500 godina moderno je renovirana, a kombinacija kamena, cigle i drvenih greda vratit će vas u povijest Roča koji se prvi put spominje još davne 1064. godine.

Kuća je u potpunosti opremljena, nav ama je samo da ponesete dobro raspoloženje.

Vrt se nalazi na dominantom položaju najljepšeg vidikovca u Roču, nezaobilaznog mjesta svakog posjetitelja ovog kraja, a u sklopu vrta nalaze se i povijesne stepenice, zaštićene kulturnim dobrom.

Zanimljivo je da je kuća dobila naziv po psu Danteu, rodezijskom goniču lavova koji je nestao prije gotovo tri godine, a koji bi zasigurno uživao u zelenilu Roča. Zbog toga je bitno napomenuti kako je ovo pet-friendly objekt, tako da na odmor možete povesti i svojeg četveronožnog ljubimca.


Zahvaljujući dobroj povezanosti, za manje od sat vremena vožnje automobilom možete posjetiti Rovinj, Poreč, Umag, Pulu i Rijeku, jedne od najljepših hrvatskih gradova smještenih na samoj obali. Opatija, biser hrvatskog turizma, udaljena je od Roča samo 30 minuta.

Nezaobilazna je i sama unutrašnjost prepoznatljiva po brdašcima i bajkovitim gradićima smještenim na vrhovima. Posjetite Hum, najmanji grad na svijetu, udaljen od Roča samo sedam kilometara; Motovun, poznat u svijetu po filmskom festivalu; Grožnjan, Oprtalj i Gračišće.

Više informacija možete pronaći na društvenim mrežama, Facebooku facebook.com/casadante.istria i Instagramu casa.dante.istria te na službenoj stranici www.casadanteistria.com.

282 views0 comments

©2019  V I N U M . I N