Search
  • Vinum In

Otkazan 15. Zagreb VINOcom 2020.


Srce Zagreba kuca jače kad VINOcom otvori svoja vrata – bio je to naslov prošlogodišnjeg teksta u kojem sam najavila VINOcom. Rekla bih da danas to srce kuca sporije i tiše. Jučer je profesor Dropuljić obavijestio javnost o otkazivanju 15. međunarodnog festivala vina i kulinarstva Zagreb VINOcom.

Čarolija koja se krajem studenog širila dvoranama zagrebačkog hotela Esplanade, gdje se održavao festival, uvijek je bila divan uvod u predblagdansko vrijeme. Jesen sam voljela baš zbog VINOcoma.

- Nacionalni stožer civilne zaštite dao je odobrenje za održavanje festivala, a odluku o otkazivanju smo donijeli isključivo moji suradnici i ja, vodeći brigu o zdravlju sudionika. Odluka nije bila laka, ali sve su to moji prijatelji i njihovo zdravlje je na prvom mjestu – rekao je direktor festivala prof. Ivan Dropuljić

VINOcom je jedna od najznačajnijih manifestacija na ovim prostorima, a rijetki su oni koji će ga propustiti ako su tih dana u mogućnosti svratiti do Zagreba. Ostaje nam da pričekamo neko bolje vrijeme, a do tada se možemo prisjetiti prijašnjih godina i VINOcoma u punom sjaju. Ono što prof. Dropuljić i festival VINOcom znače vinskoj sceni teško je objasniti u jednom kraćem tekstu, ali vjerujem da će se mnogi složiti da su, baš kao i ja, stasali uz VINOcom.Prvi sam put na VINOcom došla davne 2013. godine, a da o vinu nisam znala baš ništa. Bili su to moji prvi koraci, prvo upoznavanje vinske scene i prvi susret s ljudima koji su puno kasnije postali moji suradnici, ljudi bez kojih ne bih uspjela raditi ono što sada radim. Profesor Dropuljić bio je prvi koji mi je dao punu podršku i usmjerio me kada sam odlučila „oživjeti“ časopis VINUM.IN. Vjerovao je da je ta priča moguća, a meni je to bilo od presudnog značaja. Možda je sve to dodatni razlog zbog kojeg se zbog otkazivanja festivala osjećam kao da mi je oduzeto nešto što volim, ali vjerujem da ćemo svi dati sve od sebe da VINOcom bude jednako sjajan, čim prilike to dopuste.Sigurna sam da će nam prof. Dropuljić sa svojim suradnicima pripremiti fantastičan festival pun sjajnih izlagača i zanimljivih vinskih radionica. A mi samo trebamo biti strpljivi.


„Strpljenje je gorko, ali mu je voće slatko“ (Aristotel)


Tekst: Dijana Grgić

Foto: Rene Karaman


75 views0 comments

©2019  V I N U M . I N