Search
  • Vinum In

Untouched by Light pjenušavom vinu IdejaX Grand Prix

NAGRADE ZA KREATIVNOST U TRŽIŠNIM KOMUNIKACIJAMA

Projekt Radgonskih gorica i agencije Bruketa&Žinić&Grey nije samo dizajn etikete za vino već potpuno novi proizvod - prvo pjenušavo vino na svijetu koje se proizvodi, prodaje i kuša u potpunome mraku


U četvrtak 16. travnja su putem Facebook stranice festivala Dani komunikacija proglašeni dobitnici godišnjih nagrada IdejaX koje nagrađuju kreativnost u tržišnim komunikacijama.

Grand Prix osvojio je projekt Untouched by Light, prvo pjenušavo vino na svijetu koje se proizvodi, prodaje i kuša u potpunome mraku. Agencija Bruketa&Žinić&Grey napravila ga je s Radgonskim goricama kako bi im pomogla u pozicioniranju na inozemnim tržištima, rezultirajući prednarudžbama i medijskim objavama širom svijeta.

Kreirali su ga kao odgovor na činjenicu da izloženost svjetlu dokazano utječe na smanjenje kvalitete vinskih aroma. Osim što se grožđe za ovo vino ubire noću uz pomoć naočala za noćno gledanje i što dozrijeva u mraku prirodnih špilja Gornje Radgone u Sloveniji, ono je pakirano u bocu od crnog stakla i crnu vakumiranu vrećicu koja dodatno sprječava kontakt sa svjetlom i zrakom.

Ideja i projekt bili su i ostaju svojevrstan izazov, koji nam je donio nekoliko briga, ali i obilje zabavnih i zanimljivih trenutaka i baš zato je taj proizvod toliko poseban i jedinstven – na jednoj strani za nas i na drugoj strani za svijet, jer nosi u sebi unikatnu priču i znanstvene činjenice“, rekao je Borut Cvetković, direktor Radgonskih gorica.

“Svoju smo kreativnost kao agencija iskoristili da zajedno s Radgonskim goricama kreiramo originalan proizvod, a ne samo rješenje za dizajn i oglašavanje, i uspjeh projekta dokazuje da u agencijama leži veliki potencijal za gospodarstvo”, rekao je Davor Bruketa.

69 views0 comments

©2019  V I N U M . I N