Search
  • Vinum In

Vina Kota & Frank Sinatra

Već nekoliko puta se dogodilo da ne mogu otići na „Vino i kino“ zbog drugih obaveza, pa sam ovaj put odlučila sve staviti po strani i provjeriti kako to Jelena Bulum organizira ta druženja. I odmah moram reći, bila je to jedna od boljih odluka u zadnje vrijeme.

Vina Kota i Frank Sinatra kombinacija je kojoj naprosto nisam mogla odoljeti, a kao začini večeri tu su bili i aDORAble proizvodi i nezaobilazni Jack Daniels kojeg je Sinatra obožavao. I sve to u prekrasnom svima dobro poznatom Bornsteinu.

Tihomir Kota je predstavio vinariju na početku, upoznao publiku sa svojim početnim vinskim koracima i vizijama kada su vina u pitanju. Osim zanimljivih i lijepih vina ono što privlači pažnju su i etikete. No, tu on nije odigrao glavnu ulogu, pa je vrlo simpatična supruga Irena, pojasnila kako su birali etiketu i što je sve na njoj rečeno. Naime, ime Kota povezuje prezime vinara i kotu kao geografski pojam za označavanje nadmorske visine, pa tako svako vino nosi i određeni broj koji simbolizira nadmorske visine vinograda. Na etiketi su istaknute i izohipse koje nose naziv vinarije. Definitivno etiketa koja ima priču.

Vinogradi vinarije Kota smješteni su na povišenim terenima Bregovite Hrvatske, a na ukupno dva hektra zemlje obrađuju se chardonnay i sauvignon, od kojih se na godinu u ovoj maloj vinariji proizvede 10.000 boca pjenušca i vina.

Tihomir Kota je inženjer strojarstva, koji je iz ljubavi prema vinu odlučio postati i vinar. Iskoristio je svoju preciznost i poigrao se s vinima i pjenušcima. Kušali su se pjenušci Kota 267 (chardonay) i Kota 255 (chardonnay i rajnski rizling) te vina Kota 267 (chardonnay sur lie) i Kota 375 (sauvignon). Pjenušac 267 bio je zvijezda večeri, pa se tražila i čaša/butelja više.

Večer su sjajno vodili, nadopunjujući se, Jelena Bulum i Kornelije Hećimović te nam u pauzama predstavljanja vina puštali sjajne hitove Franka Sinatre, a uz vina su posluženi zalogajčići iz novog Bornsteinovog menija upotpunjeni proizvodima aDORAble. Inače, aDORAble nudi aromatizirane soli, ljute umake, pekmeze i sirupe pripremljene od probranih, lokalnih sastojaka. Većinu sirovina/sastojaka proizvode sami kroz svoj OPG.

Spontani, simpatični i opušteni Jelena i Kornelije svoje su raspoloženje prenijeli i na publiku, pa je Bornstein bio ispunjen nekom posebnom energijom. Pjevalo se, plesalo, uživalo u vinu, hrani i glazbi. Naučili smo nešto i o Franku Sinatri, a iznenađenje večeri bio je Simon Marlow koji je uživo otpjevao Sinatrine hitove. Za kraj je poslužen Jack Daniels, kao točka na i fantastične večeri.

„Vino i kino“ definitivno svrstavam u događanja koja odstupaju od ukalupljenih promocija kakve često gledamo. Moderan, zanimljiv i dinamičan koncept osvojio me u potpunosti!

106 views

©2019  V I N U M . I N