Search
  • Vinum In

WOW ASTRO SPARKLING WINE

Bila je baš sparkling večer u vinoteci i wine baru Bornstein kada je održana večer pjenušaca i astrologije “WOW astro sparkling wine”. Projekt je osmislia Maja Kuzmanović uz pomoć astrologinje Jadranke Perić Adrianna Astrology, predsjednice udruge WOW Sanje Muzaferije i Doris Srpek iz Bornsteina.

Maja Kuzmanović i Jadranka Perić Adrianna Astrology kroz večer su vodile publiku te ih upoznale s pjenušcima i zvijezdama. Bilo je zanimljivo čuti što sve zvijezde kažu, ali i spojiti nespojivo, pjenušce i astrologiju. Zanimljiva večer, svakako drugačija od većine wine evenata. Publika je bila zaista raspoložena i spremna na sudjelovanje uz pregršt zanimljivih pitanja o ovoj neobičnoj kombinaciji. Spajanje astroloških znakova i pjenušaca prošlo je sjajno uz fine zalogaje za koje se pobrinuo Kristijan Misirača.

Večer je otvorio osvježavajući, voćan, herbalan i zaista zlatan prosecco Bottega Gold. Glamurozan i moćan, baš kao i horoskopski znak Lav s kojim je spojen, a glamur se povećava i zlatnom buteljom koja “zove” na kušanje. Savršena kombinacija, složili su se i lavovi iz publike.

Coletti Pinot Grigio Blanc Nature publici je predpremijerno predstavljen, a kreirao ga je naš poznati vinar Franjo Kolarić. Kraljevski plava etiketa odmah otkriva da se radi o sjajnom pjenušcu, a baš takav ide uz astrološki znak Djevice. Proizveden je tradicionalnom šampanjskom metodom bez dodanog šećera, a odležao je dvije i pol godine na kvascima. Elegantan, citrusnih nota, finih kiselina. Perlao je baš u skladu sa sloganom koji je Franjo Kolarić istaknuo: “Ljubav je u vinu”. Osjeti se ljubav vinara u ovom prekrasnom pjenušcu, koji sorti pinot grigio daje jedno novo lice.

“Boutique” vinarija Kota iz Gornje Batine kraj Zlatara predstavila je pjenušac “255” koji je kupaža chardonnaya i rajnskog rizlinga. Može li biti bolja kombinacija? Jedino ako mu dodamo i astrološki znak Vaga. Savršena kombinacija, a na nepcu lagan, profinjen i nježan.

Posljednji planirani pjenušac večeri bio je Misal Noir 2010, crni pjenušac vinarije Peršurić. Borgonja, teran i hrvatica sorte su koje su dale svu svoju ljepotu ovom pjenušcu, pa se već na nosu osjeti bogatstvo aroma šumskog voća. Pjenušac s karakterom, tako bih ga opisala. Jak, neobičan, zna što želi, ostavlja trag. Pjenušac, ali I Bik s kojim je spojen Misal Noir. Sljubljen je s pralinama punjenim kremom od malina Bolero. Koja bombastično fantastična kombinacija!

Da večer ima potpuni WOW efekt, pobrinuli su se Tihomir Kota I Ivan Srpek pripremivši iznenađenje večeri, degoržiranje pjenušca Kota 321 pred gostima. Mladi pjenušac sorti chardonnay i sauvignon kušali smo uz tamnu čokoladu sa cvijetom soli. Odličan spoj.

Opuštena atmosfera i puno smijeha uz sjajne pjenušce i zanimljivosti iz astrologije, učinili su ovu večer zaista posebnom.


Piše: Dijana Grgić

180 views0 comments

©2019  V I N U M . I N